top of page

Theater de liefde

Haarlem is een theater rijker! Het nieuwe Theater De Liefde is vanaf maart een bruisende plek in het centrum van Haarlem voor cabaret, kleinkunst, muziek die raakt, interviewprogramma’s en kindertheater.

 

Het theater is een initiatief van Mylou Frencken, Gerrie Hondius en Simone Lensink. Zij vinden het belangrijk dat er een plek in Haarlem is waar iedereen met podiumambitie de kans krijgt om zijn of haar kunnen te presenteren aan een divers publiek. Mylou: “Een theater beginnen in crisistijd ligt misschien niet voor de hand. Maar mensen verlangen juist nu meer dan ooit naar cultuur. Daarom zetten wij nu deze spannende stap!”

 

Theater De Liefde wordt bestuurd door een stichting zonder winstoogmerk. Eventuele opbrengsten worden geïnvesteerd in het bieden van kansen aan jong kleinkunst- en theatertalent in Haarlem. Gerrie Hondius en Mylou Frencken worden daarnaast vaste bespelers van het theater. De stichting verzamelt vrijwilligers om zich heen die kunnen bijstaan in het runnen van het theater. Denk daarbij aan de begeleiding van artiesten, kaartcontrole en bardienst.

 

Simone: “Een nieuw theater oprichten kunnen we niet alleen! We hebben nu een prachtige ruimte aan het Begijnhof, maar opbrengsten uit kaartverkoop zullen nog wel even op zich laten wachten. Tegelijkertijd moeten we wél investeren in de inrichting van het theater. Daarom zijn we niet alleen op zoek naar vrijwilligers, maar ook naar vrienden. Mensen met een hart voor kunst en cultuur die ons financieel of met spullen willen ondersteunen.” 

Zie ook: theaterdeliefde.nl en facebook.com/theaterdeliefde

IMG_6029.jpeg
bottom of page